B² Architecture | Bernard – Brewery Restaurant
50745
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50745,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Bernard – Brewery Restaurant

The architectural concept of the Bernard Visitor Center is built on enhancing the experience of a brewery visit, but also on a cozy environment where guests can relax after a day’s bustle, or sit down with friends. The restaurant will serve the people of Humpolec but will also lure gourmets from nearby towns and adjacent catchment areas for lunch or dinner. The visitor center with a shop will be focused mainly on excursions, but will surely also be visited by local people.

The environment is inspired by the industrial look of the brewery. Therefore, the industrial appearance of windows and entrance extensions was chosen for the exterior.

The main role of the design was made up of the copper built in harmonious contrast with the dark color. We can find it on the bar, furniture, lighting and other structural elements.

The restaurant will serve people from Humpolec as well as a lure for lunch or dinner for gourmets from nearby towns and adjacent catchment areas.

The space’s strong character is accentuated by materials such as black cement screed, copper bar and copper design lighting elements, in contrast to furniture or exposed wooden keel. The choice of materials corresponds to the function of the floors. Wood flooring emphasizes its sloping entrance into the restaurant.

The area is dominated by a bar with suspended copper beer tanks on the built-in mezzanine, which hides social facilities. Decorations made out of Bernard beer bottles appear again as a dividing partition. On the walls there is black cement stucco.

Thanks to its disposition, the space is visually divided into three units. The entrance section has the character of a family sitting. The left side from the entrance invites to sit over coffee with its intimacy, as a couple or small group. The mezzanine can best be used by a larger group. The space can hold up to 128 guests.

The lifting of the space is solid primarily by a system of dimmable led lifting reflectors illuminating the trussing. Further, striking Bomma Tim design lamps with copper details are used, which are simple and yet can’t be overlooked. Locally, copper strips are located on the walls and wall-mounted luminaires are reflected in the area of ​​indirect warm honey-colored lighting. The room can be shaded by dark curtains, which make it possible not only to darken the room, but also visibly warm it visually. The Woodstone furnace, located just next to the glazed entrance to the kitchen, will be lined with a black round mosaic with copper-tinted joints.

Refurbished furniture is part of the concept that the newly built follows up on history: “Old meets new”.

Tables are wooden with a black skew construction. Seating is solid with a mixture of several kinds of chaos from different materials. Padded benches are made from washable dark gray fabric and have a copper plinths. The proposal is dominated by the Tondina Pop chair with a copper construction and a plastic seat that is comfortable and easy to maintain. Further,wooden chairs in two colors and refurbished Antonín Šuman padded chaos refurbished with copper details.

For the restaurant space, a teracce was created, thanks to which not only views of the Humpolec panorama were opened, but it is also possible to use it during warm months then one can enjoy sitting in the exterior.

The cooperation with Bernard brewery was possible thanks to Hezkey s.r.o.

Author

Barbara Bencova

Location

Humpolec

Area

356 m2

Category

public and commercial buildings, public and commercial interiors

Tags
beer, Bernard, brewery, copper, Design, interior, Interiordesign, restaurant