B² Architecture | DRs´House
50563
single,single-portfolio_page,postid-50563,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

DRs´House

A young family purchased an apartment in a development project before the building had been built. We changed the dispositions in order to optimize the living area for a young family, as well as redefining the materials.

The basic concept is an open living room with a fireplace and a kitchen with dining area and an adjoining private area with two bedrooms.

The dominant material is oak flooring stained to a dark brown hue that contrasts with the modern white and grey lacquered kitchen with an island. The dining room is revived by the use of yellow lights and chairs. The study, as men’s room, is processed in dark shades. The custom-made library of walnut veneer stands out in the interior of the study room and is the counterpart to the bright kitchen counter.

The lack of storage space was resolved with two custom made wardrobes. The bedroom, although small, goes down well with its placement and comfortable bed. The children’s custom equipped  bedroom with storage and built in closets, is color adapted to a child’s spirit.

Authors

Barbara Bencova

Photography

Alexandra Timpau

Location

Prague 6

Date

2015

Area

95 m2

Category

residential interiors